Julfest i kyrkan

I söndags firades barnens julfest. Lucian med alla sina tärnor och stjärngossar skred in och framförde många fina sånger och verser. Vi togs också med tillbaka till den magiska natten och genom ett fint julspel av barnen fick vi höra hur det gick till när Jesus föddes. Pastor Emil Thelin pratade om julens budskap och ungdomskören Jennyz framförde ett par sånger. Innan det var dags för fika kom Tomten och hälsade på och med sig hade han flera säckar med överraskningar till barnen.

JG_8884.jpg

Julstuga 2018

24 November gick 2018 års Julstuga i sporthallen av stapeln. Sporthallen fylldes människor i alla åldrar. Både diverse aktiviteter och flera lotterier fanns på plats. Kören Jennyz Fyllde hallen med julmusik. Avslutningsvis delades priser ut till traktens idrottande unga.

Aktion Julklappen

Vi fick ihop 83 st julklappar som nu kommer göra barn glada och förhoppningsvis ge dem en fin jul. Tack för allt engagemang

Fotnot: Idén bakom Aktion Julklappen är lika enkel som snillrik. Människor i Sverige slår in julklappar, de lämnas till våra uppsamlingsställen och vi ser till att de hamnar hos barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina. Här bor många av Europas fattigaste barn – och här är en julklapp från Sverige en väldigt uppskattad händelse.

Hajk med ScoutGudstjänst

20-21 oktober hade scouterna hajk vid Uddabosjön. Vi sov i tält och eldade i kamin. Under kvällen fick scouterna gå en spårning och grilla sin medhavda mat. På morgonen serverades frukost innan vi åkte till kyrkan på scoutgudstjänst. Under gudstjänsten invigdes scouter, scoutlagen lästes, Emil predikade med mera. Dagen avslutades med gott fika och en härlig gemenskap.


Kämpalek - Byggkampen

Lördag 29 september åkte ett gäng glada scouter från Ljurhalla till Landvetter på kämpaleken "Byggkampen". Vi hade en härlig dag med frisk luft, natur och roliga uppgifter.

Vår tonårspatrull Flugsvampen med hjälp av patrull Räven lyckade ta 2:a platsen i Äventyrarklassen. Roligt!!

Installation av Ungdomspastor

Det var en glädjens dag den 9 sep när vi fick hälsa Emil Thelin med familj välkommen till vår kyrka. Emil kommer jobba som ungdomspastor och där med ha fokus på våra barn, ungdomar och unga vuxna.

Under gudstjänsten ledde lovsångsteamet oss i sång och Emil predikade.

Avtackning av Mikaela

Nu tackar vi Mikaela Johansson för hennes tre år i Ljurhalla som ungdomsledare. I fredags den 7 sep hade Equmenia ordnat en festkväll för henne. Det bjöds på tacos, kladdkaka och med mera. Under kvällen hölls några tal samt en lek. Kvällen avslutade med en andakt.

Tack för din tid hos oss och välkommen till att vara ideell ledare istället hos oss!

KonfirmationsGudstjänst

2 sep var en högtidsdag i kyrkan med konfirmationsgudstjänst. Konfirmanderna deltog i mötet med draman. Ungdomskören Jennyz spelade. Mikaela Johansson ledde mötet och Tomas Arvidson delgav några visa ord. Mikaela Johansson avtackades också av församlingen för hennes tre år som ungdomsledare.

On Fire 2018

Bättre sent än aldrig...

16-21 juni åkte Ljurhallas scouter iväg på läget på Hällnäs udde, Långared.

Vi hade ett läger fyllt med aktiviteter, lägerbål, restaurangbesök och andakter. Trots regn och vind hade vi ett trevligt läger.

Från Ljurhalla åkte ca 35 scouter och ledare. Allt som allt på lägret var det ca 1300 scouter.

Equmeniadagen 2018

Nu i söndags, 6 maj, gick den årliga Equmeniadagen av stapeln vid kyrkan. Det samlades många personer som köpte lotter, fikade, sprang lopp på 5 km eller 1 km och tittade på underhållning.

Scouterna hade sin märkesutdelning och sjöng en sång. Jennyz medverkade med sång och ett band med bygdens yngre musikförmågor framförde två rocklåtar.

Det blev en mycket härlig dag med sol och trevligt umgänge!