Scoutläger - Morsning Korsning

30 maj till 2 juni var scouterna på läger på Åsengården. Vi var ca 300 personer. Vi hade både regn och sol. På fredagen var det projekt då vi lärde oss om olika kommunikationssätt ex. Teckenspråk.

På lördagen var det spårning där vi använde våra kommunikationskunskaper.

På söndagen avslutades lägret med en gemensam gudstjänst.

Equmeniadagen

Söndagen den 26:e maj kl 10:00 är det dags för Equmeniadagen. Det blir en festlig förmiddag vid Equmeniakyrkan i Ljurhalla med möjlighet att springa Equmenialoppet, lyssna på söndagsskolan och se scouterna få nya märken. Det kommer även att finnas lotterier, aktiviteter, fika och grill.


Information och tider för Equmenialoppet

Det finns två olika lopp att välja mellan. Det långa loppet är ca 5 km långt. Banan går på skogsväg, stig, grusväg, asfalt och är delvis kuperad. Detta lopp är öppet för alla åldrar. Ett kortare lopp på ca 1 km finns också. De som inte vill springa kan anmäla sig till att gå, antingen 5 km eller 1 km. Anmälan till loppet görs från och med klockan 10:00, samma dag, på gräsplanen nedanför Equmeniakyrkan i Ljurhalla. En gemensam uppvärmning hålls 10:45 och starten för båda loppen är 11:00. Avgiften för loppen betalas samtidigt som du hämtar ut din nummerlapp, antingen kontant eller med Swish. Arrangör är Equmenia Ljurhalla.

Klasser

Beroende på hur långt du vill springa eller gå finns följande klasser, där barn räknas upp till och med 15 år:

• Vuxen, 5 km (kostnad 100 kr)

• Vuxen, 1 km (kostnad 50 kr)

• Barn, 5 km (kostnad 50 kr)

• Barn, 1 km (kostnad 50 kr)

Alla deltagande barn får medalj och priser delas även ut till 1:an, 2:an och 3:an på 5-kilometersbanan. (Både bland barn, tjej och kille och vuxna, kvinna och man)

Observera att:

Se till att vara på plats i god tid innan loppet för att hinna hämta ut din nummerlapp och betala startavgiften. Vi har tyvärr inte möjlighet att tillhandahålla omklädningsrum och dusch.

Surfa+Skarmbild+2019-04-21+kl.+11.38.24.png

Påsken i Ljurhalla - Klicka för mer info

Påsk i Ljurhalla
Under påskhelgens samlingar får vi besök av Hans Sundberg ifrån Uppsala. Hans har många års teologi-studier bakom sig och 1986 doktorerade han i systematisk teologi/tros- och livsåskådningsvetenskap. Han har varit församlingspastor, seminarielärare, församlingsplanterare i olika länder, handledare och National Direktor för Vinyardrörelsen. Numera är han fokuserad på ledarutveckling i Sverige, Norden, Nepad, Indien m.m. och leder tillsammans med sin fru Lotta församlingen Mosaik - en husförsamling i Maskrosnätverket. Välkommen till årets påsksamlingar! Se programme och anmälan till påskfesten nedan.

Anmälan till påskfesten - Klicka här!

Bild1.jpeg

Trygga Möten

På söndag har vi glädjen att få Mikael Nilsson från Equmenia för att hålla en Trygga Möten-kurs för oss. Såhär skriver Equmenia om kursen:

”Trygga Möten är en utbildning på ca 2-3 timmar som handlar om att förebygga och förhindra att barn och unga utsätts för alla typer av övergrepp. I en Trygga Möten-kurs tar man bland annat upp vad som menas med ett övergrepp, vilka risk- och skyddsfaktorer som finns i föreningen, vad man gör om ett barn berättar att det är utsatt för övergrepp och om man kan se om ett barn är utsatt för övergrepp.”

Kursen startar ca 11:30 nu på söndag (14 april) och anmälan görs senast fredag 12:e april till [email protected]

trygga.jpg