Årshögtid - 24 feb

Söndagen den 24:e februari ses vi för en årshögtid, det vill säga en gudstjänst och årsmöte. Här söker vi tillsammans Guds vilja för Equmeniakyrkan Ljurhallas framtid. Kom och gör din röst hörd. Filmvisning för barnen.

Bild1.jpeg

Ekumenisk bönevecka

18-25 januari är det ekumenisk bönevecka i hela Vårgårda. Nedan ser du schemat

18 Jan
19:00 Ekumenisk gudstjänst i Equmeniakyrkan Vårgårda där Runar Eldebo talar och Helena Gatås m.fl. sjunger och spelar.

19 Jan
20:00 WAY - ett ungdomsmöte där Christoffer Öhrvall talar och ett lovsångsband från Södra Vätterbygdens Folkhögskola sjunger och spelar.

20:e Jan
10:00 Ekumenisk gudstjänst i Asklanda-OrnungaTalare är Filip Stensman , musiken står Nårunga Kyrkokör för och det är barnmöte för barnen. 17:00 är det mässa i Algutstorp Kyrka

22 Jan
9:00 Bön i Bergstena Missionskyrka
9:00 Bön i Equmeniakyrkan Ljurhalla

23 Jan
8:45 Bön i Equmeniakyrkan i Vårgårda
10:00 Bön på Storsjöstrand
18:30 Andrumsmässa, Centrumkyrkan Vårgårda

24 Jan
18:30 Andrumsmässa i Asklanda Kyrka

25 Jan
9:30 Bön i Equmeniakyrkan Asklanda-Ornunga: Böneveckan avslutas.

Bild1.jpeg

WAY - Ett ungdomsmöte

19 januari händer det vi alla har väntat på, WAY drar igång!
Ett ungdomsmöte där just du ska känna dig välkommen! Kom och ta del av en fantastisk gudstjänst med en bra predikant och go lovsång. Det blir även ett maxat fika och en fet musikquiz!

Predikant är Christoffer Öhrvall och musiken leds av ett lovsångsband från Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Ta med dig själv och alla som du känner så gör vi tillsammans vårens fetaste ungdomsmöte!

WAY arrangeras med hjälp av Vårgårda Kristna Ungdomsråd.

way 19 jan.jpg

Julfest i kyrkan

I söndags firades barnens julfest. Lucian med alla sina tärnor och stjärngossar skred in och framförde många fina sånger och verser. Vi togs också med tillbaka till den magiska natten och genom ett fint julspel av barnen fick vi höra hur det gick till när Jesus föddes. Pastor Emil Thelin pratade om julens budskap och ungdomskören Jennyz framförde ett par sånger. Innan det var dags för fika kom Tomten och hälsade på och med sig hade han flera säckar med överraskningar till barnen.

JG_8884.jpg

Julstuga 2018

24 November gick 2018 års Julstuga i sporthallen av stapeln. Sporthallen fylldes människor i alla åldrar. Både diverse aktiviteter och flera lotterier fanns på plats. Kören Jennyz Fyllde hallen med julmusik. Avslutningsvis delades priser ut till traktens idrottande unga.

Aktion Julklappen

Vi fick ihop 83 st julklappar som nu kommer göra barn glada och förhoppningsvis ge dem en fin jul. Tack för allt engagemang

Fotnot: Idén bakom Aktion Julklappen är lika enkel som snillrik. Människor i Sverige slår in julklappar, de lämnas till våra uppsamlingsställen och vi ser till att de hamnar hos barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina. Här bor många av Europas fattigaste barn – och här är en julklapp från Sverige en väldigt uppskattad händelse.

Hajk med ScoutGudstjänst

20-21 oktober hade scouterna hajk vid Uddabosjön. Vi sov i tält och eldade i kamin. Under kvällen fick scouterna gå en spårning och grilla sin medhavda mat. På morgonen serverades frukost innan vi åkte till kyrkan på scoutgudstjänst. Under gudstjänsten invigdes scouter, scoutlagen lästes, Emil predikade med mera. Dagen avslutades med gott fika och en härlig gemenskap.


Kämpalek - Byggkampen

Lördag 29 september åkte ett gäng glada scouter från Ljurhalla till Landvetter på kämpaleken "Byggkampen". Vi hade en härlig dag med frisk luft, natur och roliga uppgifter.

Vår tonårspatrull Flugsvampen med hjälp av patrull Räven lyckade ta 2:a platsen i Äventyrarklassen. Roligt!!