Fotbollsläger i Ryazan 2017

fotbollsläger Ryazan 2017.jpg

Förra månaden kom sommaren och vi har genomfört vår femte fotbollsläger. Prisa Herren! Vi hade 5 underbara och välsignade dagar. Vi är tacksamma till Herren för det svenska teamet av tränare som leddes av Oscar Munter. Oscar och David Muvunyi har deltagit i fotbollsläger många gånger i Ryssland. Men tjejerna Lovisa Näsström, Frida Gyll, Linnea Nilsson besökte Ryssland för första gången. De är talangfulla spelare och tränare och samtidigt välsignade kristna sångare och musikanter. Vi är hjärtligt tacksamma till Equmeniakyrkan i Ljurhalla och tackar för era böner, hjälp med organisationsarbete och ekonomiskt stöd så att vi kan ha en svensk grupp som deltar i vårt sjätte fotbollsläger i Ryazan. Det var en stor välsignelse för oss! På tisdagen hade vi möten med tränare, mentorerna som blev styrkta och uppbyggda av Göran Holmberg som är pastor från Sverige.

 

På onsdag började deltagarna komma från olika städer. Vi hade också föräldralösa och våra barn som är inneboende i vårt Transit-hem plus barn från några Ryazan-kyrkor och några barn från vårt grannskap. Totalt blev det cirka 90 barn i stället för förväntade 70 personer. Direkt efter lunch gick alla deltagare tillsammans med sina tränare och mentorer till stadion där de hade sin första träning och bibelföreläsningar. Alla deltagare delades upp i grupper efter deras ålder (från 5 till 23 år). Varje grupp hade en tränare och en mentor. På kvällen efter middagen deltog alla i ett möte i kyrkan där pastor Göran predikade och berättade berättelser ur Bibeln och den ryska pastorn, Bogdan, hjälpte honom med översättning. Våra medlemmar i kyrkan och predikanter deltog också i vårt fotbollsläger. De blev mentorer för barnen i grupperna under och efter träning. De deltog också i hängivenhet på morgonen och på kvällen. De lärde också bibeln och några bibelföreläsningar på kvällen. Allt var så fantastiskt och välsignat!

 

På torsdag och fredag var schemat detsamma men med plus: alla deltagare gick också till fotbollsträning efter frukost och sedan efter lunch till stadion. Varje kväll predikade Göran och höll bibelstudier. Glädjen i det andliga arbetet - 5 barn accepterade Jesus! Prisa Gud!

 

På lördag var det lägermästerskap för alla deltagare. Det var fantastiskt att se deras spelglädje. Alla spelade regelrätt och försökte hjälpa varandra i sitt eget lag. Ett resultat av detta är en växande vänskap! Det var verkligen roligt att se hur deras vänskap växte. På lördagen hade vi festmiddag - det var sista dagen i vårt fotbollsläger. Göran firade sin födelsedag den här dagen. Alla deltagare gratulerade honom på det varmaste sättet.

 

Verkligen var allt väldigt välsignat. Även vädret var mycket bra under alla dessa 5 dagar och maten var också utsökt. Vi är mycket tacksamma för er, våra kära vänner, för era böner och ekonomiskt stöd. Må hans rike gå fram genom dig och oss och Jesu namn

Er Broder Anatolij

Tomas Arvidson