Fokus på Kongo och på julens sånger i Equmeniakyrkan Ljurhalla

Söndagen den 21 december var dubbla evenemang i Equmeniakyrkan i Ljurhalla. Först var det missionsgudstjänst och efter servering var det dags för julens sånger med Nårungakören.

I missionsgudstjänsten medverkade en grupp från församlingen i Asklanda-Ornunga, som varit på besök hos sin vänförsamling i Kongo. Febe Karlsson, som föddes på missionsstationen i Matadi, och som också arbetade där tillsammans med sin make Gustav under några år, började med att berättade om resan och visade bilder. Sedan fortsatte övriga i gruppen att kommentera bilderna och ge sina minnen av Kongoresan.

Det togs också upp ett offer till Equmeniakyrkans mission utomlands. Under den efterföljande serveringen berättade Sten Hallenrud, att församlingen, på olika sätt bidrag med cirka 500tkr till socialt arbete och missionarbete i flera olika länder. Största delen, 440tkr, kommer från församlingens arbete på Hjulet Second Hand.

Efter kaffepausen, var det dags för Nårungakören att sjunga in julen, med en bred repertoar av välkända julsånger. Hans-Lennart Raask inledde med en liten tillbakablick över utvecklingen, från de första konserterna i gamla Ljurhalla missionshus för ca 35 år sedan till de stora konserterna i Tångahallen under senare år. I år är det paus på Tångakonserterna, så en mindre konsert i Equmeniakyrkan i Ljurhalla var väldigt uppskattad och när sången började var kyrkan helt fylld. Gästsolist var den utflyttade Ljurhallasonen Josef Tingbratt, som förutom att sjunga flera solon, sjöng duett med Gunno Marinder och med sin mor Kerstin Magnusson. Kerstin sjöng även hon solo, liksom Mona-Britt Karlsson och Verna Liljegärd. Sångerna varvades med diktläsning och Sören Magnusson höll ihop programmet med bibelläsning och olika tankar kring julen.