Sång och musik

I Nårunga-bygden finns det en mycket lång tradition med sång och musik. Under åren som gått har det funnits många olika körer och idag finns det musikverksamheter för både stora och små och alla däremellan.


Nårungakören

Nårungakören, med en över 135-årig tradition, har idag ca. 25 medlemmar och leds av Hans-Lennart Raask sedan slutet av 1970-talet. Kören medverkar i gudstjänster och andra sammanhang vid flera tillfällen under året i Equmeniakyrkan Ljurhalla och andra kyrkor runt om i södra Sverige. Hans-Lennart Raask komponerar och arrangerar stora delar av körens fyrstämmiga repertoar. Kören övar regelbundet varannan torsdag mellan kl 19:00-21:00.

Medlemmar ur kören deltar också vid julkonserterna i Tångahallen, Vårgårda. Dessa julkonserter, där flera av Vårgårdabygdens körer deltar, startades ursprungligen av Nårungakören under ledning av Hans-Lennart Raask. Några av körens medlemmar deltar också med solosång tillsammans med kören eller enskilt vid många tillfällen i bygden.

Vill du vara med och sjunga eller boka in kören så kontakta gärna Christina Larsson. Se "Kontakt" för mer information.

Öppet Hus

Onsdagar mellan kl 09:30-11:30 i kyrkan.
Då sjunger vi med barnen, lär oss ramsor, fikar och leker tillsammans. Varje familj tar med sig tilltugg, så står ledarna för det drickbara. Ansvarig ledare är Magdalena Fredin Bergström, Lilian Wiktorsson och Ragnhild Brunnegård  Se "Kontakt" för kontaktinformation. 

Läs mer om barnsång här!

 

Ungdomskören

Ljurhalla ungdomskör, Jennyz, är en kör för dig som går i årskurs 6 tills du nått åldern då du inte räknar dig som ungdom längre. Kören leds utav Emma Forsberg och Tova Enäng

Under ett år brukar vi åka till olika kyrkor och sjunga. Vi övar inte regelbundet utan det brukar bli vid behov. När vi övar så brukar det bli i ungefär en timme på fredagskvällar innan fredagscafét.

Vi vill gärna bli fler så hör gärna av dig till oss om du är intresserad utav att vara med eller om du vill boka oss.

Läs mer om ungdomskören!

Ansvarig för Ungdomskören är Tova Enäng och Emma Forsberg.