Följ oss på Instagram @equmenialjurhalla

På scouterna

Under våra scoutkvällar har vi några regler vi försöker följa för att få
så trevliga kvällar som möjligt.

 Följa scoutlagen
 Lyssna på och respektera varandra
 Lägga undan mobiltelefonen
 Vårda språket. Tänk på vad du säger till din kompis
 Var tysta när det är samling eller när någon annan pratar

Klä dig alltid så att du kan vara utomhus oavsett väder!

Scoutläger

I år heter lägret “Morsning Korsning” och pågår 30 maj - 2 juni.
Vi ska vara på Åsengården som ligger i Tämta utanför Fristad.

Du kan läsa mer om lägret på hemsidan.
Sista anmälan till lägret är den 26 april.

Information inför våren 2019

Vintersport/Patrull innebär att är det snö ena gången blir någon vintersport den gången och patrull den andra gången och tvärt om.
Vi skickar ut sms med mer information senare angående det.

Årets scoutläger blir troligen på Kristi himmelsfärdshelgen tillsammans
med flera andra scoutkårer, så boka in detta redan nu!

Kontaktuppgifter till ledarna finns i dokumentet som finns länkat under rubriken “Scoutprogram våren 2019”.

Hälsningar scoutledarna

 

Scoutprogram våren 2019

Januari        
6                  Startkväll
23                  Patrull
30                  Emil
Februari       
 6                   Vintersport/Patrull
13                  LOV!
20                  Filmmys
27                  Vintersport/Patrull
Mars           
 6                   Spårning
13                  Patrull
20                  Japankväll
27                  Hemligt
April            
 3                   Patrull
10                  Projekt
17                  LOV!
24                  Projekt
Maj
 8                   Projekt
15                  Patrull
22                  Avslutning
26                  Equmeniadagen

30 maj - 2 juni SCOUTLÄGER


Om scouting

1907 grundade Robert Baden-Powell scoutrörelsen, då han tog med sig några pojkar från olika sociala bakgrunder till ett veckolångt läger. Sedan dess har scoutrörelsen växt, och idag finns det cirka 48 miljoner scouter i nästan alla världens länder. 

Det är världens största idéburna ungdomsrörelse. Den är politiskt neutral och vill ge en social och personlig utveckling och en demokratisk uppfostran. Man arbetar efter metoden "learning by doing" - att lära sig genom att göra. Man vill på så sätt utveckla ungdomars ansvarskänsla, laganda och att leva i naturen. Scoutrörelsen engagerar sig också i samhället tex. i miljön och kulturella skillnader. Alla ska ha samma möjligheter att vara med både handikappad, invandrare och flyktingar. Scouting utövas på många olika sätt, i Sverige är det mer som en fritidssysselsättning.
 

equmenia Scout

equmenia är namnet på det samlade ungdomsarbetet i det nya kyrkosamfundet Equmeniakyrkan som har bildats av Baptistsamfundet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan. 

equmenias scoutverksamhet hette tidigare SMU Scout fram till sommaren 2013. Nu heter vi equmeniascout. Vi är medlemmar av Scouterna. 

equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar mellan 6 – 25 år. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Scoutdräkt

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan. Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta (-t-shirt, -piké) med märken och scouthalsduk med sölja. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har. Här finns beskrivning för var olika märken ska sitta på scoutskjortan.

I början av höstterminen gör vi gemensamt inköp och det finns då möjlighet att köpa skjortor från vårt förråd. Det går även att beställa varor direkt från scoutshopen. 
Vi har ett begränsat antal begagnade skjortor som vi säljer för 150 kr. Om du vill byta till större storlek kan du lämna tillbaka din begagnade skjorta om den är hel, ren och märken är avlägsnade, så att skjortan ser fin ut. Du får då 150 kr i ersättning om skjortan är välbehållen. Här finns mer information om storlekar och priser.

 

Trygga möten

Inom equmenia scout har alla scoutledare genomgått en utbildning som heter "Trygga möten" http://www.scouterna.se/ledarskap-och-utbildning/trygga-moten/ Utbildningen ska förebygga övergrepp på barn och ledarna lär sig att vara uppmärksam på barn som far illa.

Information om försäkringar

Vi vill att du som medlem i Scouterna ska känna dig trygg och därför finns vår medlemsförsäkring. Försäkringen gäller så fort du deltar i någon verksamhet som anordnas av Scouterna och under resa till och från verksamheten. Försäkringen gäller för medlemmar men också för icke medlemmar under prova på-perioden. Mer information om scouternas försäkring finns att hitta på: http://www.scoutservice.se/utveckla-karen/administration/forsakringar