HAJK!

Den 27–28 september (fre-lör) är det hajk som familjen Kvibacke ordnar hemma hos dem i Skogsbygden! Vi grillar, bygger, går spårning och sover i tält eller vindskydd. På lördagsmorgonen äter vi frukost, umgås och packar ihop.


Följ oss på Instagram @equmenialjurhalla

På scouterna

Under våra scoutkvällar har vi några regler vi försöker följa för att få
så trevliga kvällar som möjligt.

• Följa scoutlagen
• Lyssna på och respektera varandra
• Lägga undan mobiltelefonen
• Vårda språket. Tänk på vad du säger till din kompis
• Var tysta när det är samling eller när någon annan pratar

Klä dig alltid så att du kan vara utomhus oavsett väder!

Information för hösten 2019 finns här.

Nu är det dags för Kämpalek!

Nu närmar det sig en av höstens höjdpunkter, nämligen årets kämpalek! En kämpalek är en

scouttävling där folk från olika platser i Västra Götaland samlas och går en bana samt gör olika uppgifter. I år kommer vi åka till Nääs slott. Vi kommer åka dit i bilar.

När: 5 oktober
Samling: 08.00
Var: Equmeniakyrkan Ljurhalla
Hemkomst: ca 16.30
Ta med: Matsäck för hela dagen, regnkläder, bra skor att gå i
Pris: 50 kr, som betalas innan kämpaleken till Equmenia Ljurhalla via Bg: 129-0980 eller Swish:
123 311 71 65. Märk med scoutens namn + kämpalek

Sista anmälan är torsdag 12 september och den gör via sms till Emma 0734-01 12 09.

Hoppas du vill följa med och hör av er vid frågor!
Emma Forsberg 0734–011209
Mattias Yngvesson 0702–368664


Om scouting

1907 grundade Robert Baden-Powell scoutrörelsen, då han tog med sig några pojkar från olika sociala bakgrunder till ett veckolångt läger. Sedan dess har scoutrörelsen växt, och idag finns det cirka 48 miljoner scouter i nästan alla världens länder. 

Det är världens största idéburna ungdomsrörelse. Den är politiskt neutral och vill ge en social och personlig utveckling och en demokratisk uppfostran. Man arbetar efter metoden "learning by doing" - att lära sig genom att göra. Man vill på så sätt utveckla ungdomars ansvarskänsla, laganda och att leva i naturen. Scoutrörelsen engagerar sig också i samhället tex. i miljön och kulturella skillnader. Alla ska ha samma möjligheter att vara med både handikappad, invandrare och flyktingar. Scouting utövas på många olika sätt, i Sverige är det mer som en fritidssysselsättning.
 

equmenia Scout

equmenia är namnet på det samlade ungdomsarbetet i det nya kyrkosamfundet Equmeniakyrkan som har bildats av Baptistsamfundet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan. 

equmenias scoutverksamhet hette tidigare SMU Scout fram till sommaren 2013. Nu heter vi equmeniascout. Vi är medlemmar av Scouterna. 

equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar mellan 6 – 25 år. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Scoutdräkt

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan. Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta (-t-shirt, -piké) med märken och scouthalsduk med sölja. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har. Här finns beskrivning för var olika märken ska sitta på scoutskjortan.

I början av höstterminen gör vi gemensamt inköp och det finns då möjlighet att köpa skjortor från vårt förråd. Det går även att beställa varor direkt från scoutshopen. 
Vi har ett begränsat antal begagnade skjortor som vi säljer för 150 kr. Om du vill byta till större storlek kan du lämna tillbaka din begagnade skjorta om den är hel, ren och märken är avlägsnade, så att skjortan ser fin ut. Du får då 150 kr i ersättning om skjortan är välbehållen. Här finns mer information om storlekar och priser.

 

Trygga möten

Inom equmenia scout har alla scoutledare genomgått en utbildning som heter "Trygga möten" http://www.scouterna.se/ledarskap-och-utbildning/trygga-moten/ Utbildningen ska förebygga övergrepp på barn och ledarna lär sig att vara uppmärksam på barn som far illa.

Information om försäkringar

Vi vill att du som medlem i Scouterna ska känna dig trygg och därför finns vår medlemsförsäkring. Försäkringen gäller så fort du deltar i någon verksamhet som anordnas av Scouterna och under resa till och från verksamheten. Försäkringen gäller för medlemmar men också för icke medlemmar under prova på-perioden. Mer information om scouternas försäkring finns att hitta på: http://www.scoutservice.se/utveckla-karen/administration/forsakringar