Nya medarbetare välkomnades till Equmeniakyrkan i Ljurhalla

Equmeniakyrkan i Ljurhalla har anställt två nya medarbetare och dessa hälsades välkomna under helgen 17-18 januari. Tomas Arvidson kommer att arbeta som pastor i församlingen och har precis flyttat från Mariefred, där han haft liknande tjänst. Håkan Oscarsson, som kommer att arbeta deltid som diakon, är däremot född och uppvuxen i bygden, och har arbetat ideéllt i församlingen på olika sätt sedan många år. Håkan kommer även att arbeta på Ria/Hela människan i Vårgårda, medan Tomas också har en mindre tjänst i ett riksprojekt som handlar om beachvolley och kyrkan.

På lördagskvällen var det välkomstfest, med presentationer och diverse aktiviteter för att lära känna varandra och det bjöds på smörgåstårta och kaffe med kaka.

På söndag förmiddag var det mer högtidlig gudstjänst med installation och förbön för medarbetarna. Vid installationen medverkade Tomas Hammar, som är kyrkoledare för Region Väst inom Equmeniakyrkan i Sverige. Vid förbönsakten deltog också några av ledarna i församlingen.

Håkan Oscarsson, Thomas Hammar och Tomas Arvidson 


I sin predikan talade Tomas Arvidson bl.a över devisen ”med Guds hjälp går vi vidare”. Vid gudstjänsten medverkade Nårungakören, ungdomskören Jennyz samt barnkören med sång och musik och Sören Magnusson var mötesledare.

I samband med serveringen hälsades de nyanställda välkomna till Vårgårdabygden av representanter för Equmeniakyrkans församlingar i Asklanda-Ornunga och Horla-Siene samt för Svenska Kyrkan i Nårunga.

Under vecka som gått har samarbetet fortsatt, genom en ekumenisk bönevecka, med kvällssamlingar i olika kyrkor. Veckan avslutas imorgon söndag med gudstjänst i bl.a Ornunga kyrka då Tomas Arvidson predikar och Nårungakören sjunger.