Ett brev från Anatolij

Lite information från Sören Magnusson:

I juli skrev Vladimir Putin under en ny lag som kan göra det svårare för utbytet mellan kristna i Ryssland och andra länder. För Ljurhallas och Equmeniakyrkans del innebär det att vi inte kan skicka volontärer från Sverige till Ryazan till det fotbollsläger som hålls i början av augusti. Om vi skickar svenskar är det olagligt att arbeta med kristen verksamhet och det kan få (och har reda fått) konsekvenser för både ryska församlingar och svenska deltagare. Fotbollslägret i Ryazan hålls ändå med enbart ryska ledare och vi kan stödja det med våra förböner.  Jag har samtalat med Anatolij några gånger under de senaste veckorna och de har hittills inte haft några svårigheter att arbeta. Vi får se under hösten hur den nya lagen kommer att tillämpas i praktiken. Som det ser ut nu, kommer det inte att vara något problem för dem att besöka oss i december, som vi planerat.

 

Anatolij skriver:

Förra veckan hade vi ett underbart läger på stranden av en vacker sjö i Putyatino, som ligger 130 km bort från Ryazan.
Vårt läger var fyllt med fantastiska barn (barn från ”vanliga familjer” och ungefär hälften av dem är från familjer som tillhör församlingen och den andra hälften består av föräldralösa, utexaminerade från barnhem i Solotcha, Kostino, Elatma samt från vårt Transithem).

Det var en härlig blandning som törstade efter att höra Guds ord. Med på lägret fanns också personal fylld med mycket tålamod, kärlek och omsorg.
Vi mötte också en del utmaningar, men trots detta blev Jesus förhärligad dagligen i morgon- och aftonbön i uppmuntrande Bibelstudier med Michael, Vladimir, Nikita, Sergey och Roman, och till vår stora glädje var det flera barn som tog emot Jesus i sitt liv.

Det fanns också en hel del annat kul (simma i floden med vatten-hoppning,
volleyboll, skogsvandringar, många roliga spel och naturligtvis mycket god mat). Särskilt tack till den underbara Nastya Atlyauzovoy för hennes fina foton.

Våra sommaraktiviteter börjar gå mot sin avslutning. Vi tackar Gud att vi fått en bra vila och samtidigt kunna tjäna andra människor. Vi har levt i en kristen gemenskap! Vi har kunnat kunna ge en bit av lycka och värme åt föräldralösa och visat dem en del av kristen gemenskap. Men framför allt hoppas vi att vi kunnat inspirera dem för Guds Ord och Sanning. Må Herren låta det gro i dem till frälsning. Vi har arbetat under stor möda men samtidigt känt Guds glädje till oss alla. Vi känner kraften i er böner och vi behöver dem. Jesus namn blir förhärligat!
Prisa Herren!!! Med böner, Anatolij

 

Du kan läsa alla brev från vår Anatolij här på hemsidan under Om oss --> Vår vänförsamling.