Följ oss på Instagram @equmenialjurhalla

HAJK och SCOUTINVIGNING

Den 20–21 oktober är det hajk vid Uddabosjön i Skogsbygden! Vi grillar, har spårning och sover i tält. På söndagsmorgonen åker vi till kyrkan och har scoutinvigning. På scoutinvigningen kommer alla nya scouter få märke. De andra patrullerna medverkar också på olika sätt. Alla familjemedlemmar är välkomna. Gudstjänsten börjar 10.00.

Lördagskvällen:
Samling kl 18 vid Uddabosjön. Packa gärna i ryggsäck. Vi kommer ha en spårning (vi går en slinga i skogen och utför olika uppgifter), så ha på varma oömma kläder som tål vatten och blåst. Senare kommer vi att grilla, så ta med egen grillmat, till exempel korv med bröd, hamburgare eller en köttbit.

Natten:
På natten sover vi i militärtält och det kan bli lite kallt. Ta med en varm sovsäck, liggunderlag, gärna två om du har, och en extra filt om du skulle frysa. OBS! Ta inte med tjock luftmadrass, dessa är väldigt kalla. Det kommer finnas ett utedass i närheten av platsen.

Söndag:
Vi vaknar pigga och glada, packar ihop våra grejer och äter frukost. Sedan åker vi bil till kyrkan där vi kommer ha en scoutgudstjänst, med invigning av de nya scouterna. Om någon inte har möjlighet att vara med på hajken men gärna vill vara med på scoutgudstjänsten går det bra att komma till kyrkan kl 9:15. Meddela gärna om du bara kommer till scoutgudstjänsten så vi vet. Scoutskjorta + scarf på!

Anmälan:

Anmälan görs denna gång via sms till Emma Forsberg, 0734–011209. Skriv med eventuella allergier. Sista anmälan är 16 oktober. Hajken är gratis.

Vid frågor kontakta
Mattias Yngvesson: 0702-36 86 64 eller Emma Forsberg: 0734-01 12 09
Hoppas du hänger med! //Scoutledarna

Packlista:

Scoutskjorta (på sig), - Tröja
- Varm extratröja - Sovkläder
- Ombyteskläder om man blir våt, eller som man kan byta på söndag
- Kläder efter väder, oömma kläder som tål väta och kyla
- Regnkläder - Reflexväst (till spårningen)
- Bra skor/stövlar - Tandborste/hygiensaker
- Kåsa/mugg/tallrik/bestick - Ficklampa 
- Varm filt - Liggunderlag
- Sovsäck - Kudde
- Mat att grilla

 

Scoutprogram hösten 2018

Augusti
29             Startkväll

September                
5               Samarbete
12             Patrull
19             Ingen scout
26             Växa i kunskap
29             Kämpalek (info kommer)

Oktober
3               Lagväxt
10             Patrull
17             Ingen scout
20–21      Hajk + scoutinvigning
24             Växtvärk
31             Ingen scout

November
7               Patrull
14             Sporthallen
21             Ingen scout
28             Spårning

December
5               Patrull
12             AvslutningInformation inför hösten 2018

Under våra scoutkvällar har vi några regler vi försöker följa för att få så trevliga kvällar som möjligt.

 Följa scoutlagen
 Lyssna på och respektera varandra
 Lägga undan mobiltelefonen
 Vårda språket. Tänk på vad du säger till din kompis
 Var tysta när det är samling eller när någon annan pratar

Tema ”Växa”
I höst kommer vi ha temat ”Växa” under våra gemensamma samlingar. Det kommer handla om hur man kan växasom människa, ledare, i en grupp, i samhället etc.
Hajk
De senaste åren har vi haft en uppskattad hajk på höstterminen. Den kommer bli 20–21 okt. Mer info kommer.
Scoutskjorta
Behöver någon beställa ny scoutskjorta kommer det finnas tid för det efter scouterna den 5 sep. En gammal skjorta kan lämnas in, hel, ren och utan märken för att få rabatt på nya skjortan.

Om scouting

1907 grundade Robert Baden-Powell scoutrörelsen, då han tog med sig några pojkar från olika sociala bakgrunder till ett veckolångt läger. Sedan dess har scoutrörelsen växt, och idag finns det cirka 48 miljoner scouter i nästan alla världens länder. 

Det är världens största idéburna ungdomsrörelse. Den är politiskt neutral och vill ge en social och personlig utveckling och en demokratisk uppfostran. Man arbetar efter metoden "learning by doing" - att lära sig genom att göra. Man vill på så sätt utveckla ungdomars ansvarskänsla, laganda och att leva i naturen. Scoutrörelsen engagerar sig också i samhället tex. i miljön och kulturella skillnader. Alla ska ha samma möjligheter att vara med både handikappad, invandrare och flyktingar. Scouting utövas på många olika sätt, i Sverige är det mer som en fritidssysselsättning.
 

equmenia Scout

equmenia är namnet på det samlade ungdomsarbetet i det nya kyrkosamfundet Equmeniakyrkan som har bildats av Baptistsamfundet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan. 

equmenias scoutverksamhet hette tidigare SMU Scout fram till sommaren 2013. Nu heter vi equmeniascout. Vi är medlemmar av Scouterna. 

equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar mellan 6 – 25 år. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Scoutdräkt

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan. Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta (-t-shirt, -piké) med märken och scouthalsduk med sölja. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har. Här finns beskrivning för var olika märken ska sitta på scoutskjortan.

I början av höstterminen gör vi gemensamt inköp och det finns då möjlighet att köpa skjortor från vårt förråd. Det går även att beställa varor direkt från scoutshopen. 
Vi har ett begränsat antal begagnade skjortor som vi säljer för 150 kr. Om du vill byta till större storlek kan du lämna tillbaka din begagnade skjorta om den är hel, ren och märken är avlägsnade, så att skjortan ser fin ut. Du får då 150 kr i ersättning om skjortan är välbehållen. Här finns mer information om storlekar och priser.

 

Trygga möten

Inom equmenia scout har alla scoutledare genomgått en utbildning som heter "Trygga möten" http://www.scouterna.se/ledarskap-och-utbildning/trygga-moten/ Utbildningen ska förebygga övergrepp på barn och ledarna lär sig att vara uppmärksam på barn som far illa.

Information om försäkringar

Vi vill att du som medlem i Scouterna ska känna dig trygg och därför finns vår medlemsförsäkring. Försäkringen gäller så fort du deltar i någon verksamhet som anordnas av Scouterna och under resa till och från verksamheten. Försäkringen gäller för medlemmar men också för icke medlemmar under prova på-perioden. Mer information om scouternas försäkring finns att hitta på: http://www.scoutservice.se/utveckla-karen/administration/forsakringar