Scoutprogram våren 2018
Tema: "Vadå scout?"

10-januari      Ledarsamling
17-januari      Tänt var det här
24-janauri      Patrull
31-janauri      Blodet droppar
7-februari       Vintersport/patrull
14-februari     LOV
21-februari     Vintersport/patrull
28-februari     En för alla
7-mars     S-Masken
14-mars   Finns Jesus?
21-mars   Patrull
28-mars   Nils Karlsson ……
4-april       LOV
11-april     Patrull
18-april     Tänt var det här Extreme Edition
25-april     Ingenjörsutbildning
2-maj        Extrem ingenjörskonst
6-maj        OBS! Söndag - Equmeniadagen
9-maj        Mitt i Naturen
16-maj      Patrull
23-maj      Det är fullbordat
30-maj      Avslutning
16-21 juni  Scoutläger

 

OnFire! 2018

16–21 juni drar vi till Hällnäs udde för årets stora scouthändelse, OnFire! 2018. Ett läger som kommer samla ca 1200 scouter från Equmeniascouts västra region på en naturskön plats vid sjön Anten, där det redan för 50 år sedan hölls stora scoutläger.

Vi siktar på en veckas sommarläger med spännande möten, roliga utmaningar, marknad, friluftsrestauranger, vattenrutschbana, kvällsmöten, sol, bad och så eld. Både klassisk lägerbålseld men också Guds värmande kärlek. För tonårsscouter kommer det finnas speciella aktiviteter, kvällshäng/fika samt en egen by på lägret där de sover. Så tonåringar, häng på, det kommer bli riktigt kul!

Vi hoppas nu att just du vill följa med! Utan scouter blir det inget läger så gå in och anmäl dig på lägrets hemsida. Sista anmälan är 28 mars. Ljurhallas lösenord för anmälan är: djur

Kostnaden för hela lägret är 600 kr som betalas till Equmenia Ljurhalla senast 15/4. Kan man bara vara med delar av lägret så är kostnaden 120 kr /dag. Märk er inbetalning med ”Scoutläger + scoutens namn”. Betala via Swish: 123 311 71 65 eller bankgiro: 129-0980

Vid frågor kontakta våra kårchefer i Ljurhalla: Emma Forsberg: 0734-011209 eller Mattias Yngvesson: 0702-368664
Eller någon av lägercheferna: David Klemetz ([email protected] eller Rebeka Carlsson ([email protected])

Här hittar du informationen i PDF-format.

Vårterminen 2018 

Under vårterminen kommer vi ha temat ”Vadå scout?” som kommer handla om grundläggande scoutkunskaper. Temat blandas med vanliga patrullkvällar. Schemat hittar ni här på hemsidan. I schemat finns två gånger som heter Vintersport/patrull vilket innebär att är det snö ena datumet har vi patrull andra och tvärt om. Vilket det blir smsas ut i förväg när vi vet hur vädret är.

Vad gör vi i scouterna?

När vi träffas på onsdagskvällarna så är det ett väldigt blandat program. Patrullen träffas fyra till fem gånger varje termin och gör något hantverk eller så är vi ute i skogen och gör upp eld och grillar korv. En klar favorit är dock när vi lagar något ätbart. Ibland har vi gemensamma träffar, då hela kåren gör något tillsammans exempelvis spårningar, utekvällar, jobbar med något tema eller gör studiebesök. Varje termin har vi också några kvällar då vi pratar om vår tro och lär oss mer om det som står i bibeln. Det är oftast vår pastor eller ungdomsledare som är ansvarig för detta.

Kvällen brukar avslutas med en andakt. Då får vi lugna ner oss lite och det någon av ledarna berättar något om Gud eller livet.

I slutet av september/början på oktober är det dags för kämpalek, som är en långspårning där patrullen får i uppdrag att klara och genomföra olika uppgifter.

Scoutläger LUFFEN 3-6 juni 2017 

...  sommarens scoutläger Luffen 2017, var ett vandringsläger tillsammans med Ljurhalla och Asklanda-Ornunga scoutkår.

Scouterna vandrade patrullvis några timmar varje dag med en lätt packning. På vandringen fick de uppleva lite äventyr och några utmaningar.
På eftermiddagen kom de fram till platsen där de skulle ska slå läger för natten. Då hade scouternas ”stora” packning transporterats dit. På kvällen var det lägerbål och andakt innan det var dags att sova på en loge, i militärtält eller i vindskydd. 
Scouterna hade roligt och lägret var uppskattat även om vädret bjöd på såväl sol och värme som regn och åska men en scout möter svårigheter med gott humör.


Vad är scout?

1907 grundade Robert Baden-Powell scoutrörelsen, då han tog med sig några pojkar från olika sociala bakgrunder till ett veckolångt läger. Sedan dess har scoutrörelsen växt, och idag finns det cirka 48 miljoner scouter i nästan alla världens länder. 

Det är världens största idéburna ungdomsrörelse. Den är politiskt neutral och vill ge en social och personlig utveckling och en demokratisk uppfostran. Man arbetar efter metoden "learning by doing" - att lära sig genom att göra. Man vill på så sätt utveckla ungdomars ansvarskänsla, laganda och att leva i naturen. Scoutrörelsen engagerar sig också i samhället tex. i miljön och kulturella skillnader. Alla ska ha samma möjligheter att vara med både handikappad, invandrare och flyktingar. Scouting utövas på många olika sätt, i Sverige är det mer som en fritidssysselsättning.
 

equmenia Scout

equmenia är namnet på det samlade ungdomsarbetet i det nya kyrkosamfundet Equmeniakyrkan som har bildats av Baptistsamfundet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan. 

equmenias scoutverksamhet hette tidigare SMU Scout fram till sommaren 2013. Nu heter vi equmeniascout. Vi är medlemmar av Scouterna. 

equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar mellan 6 – 25 år. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Scoutdräkt

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan. Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta (-t-shirt, -piké) med märken och scouthalsduk med sölja. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har. Här finns beskrivning för var olika märken ska sitta på scoutskjortan.

I början av höstterminen gör vi gemensamt inköp och det finns då möjlighet att köpa skjortor från vårt förråd. Det går även att beställa varor direkt från scoutshopen. 
Vi har ett begränsat antal begagnade skjortor som vi säljer för 150 kr. Om du vill byta till större storlek kan du lämna tillbaka din begagnade skjorta om den är hel, ren och märken är avlägsnade, så att skjortan ser fin ut. Du får då 150 kr i ersättning om skjortan är välbehållen. Här finns mer information om storlekar och priser.

 

Trygga möten

Inom equmenia scout har alla scoutledare genomgått en utbildning som heter "Trygga möten" http://www.scouterna.se/ledarskap-och-utbildning/trygga-moten/ Utbildningen ska förebygga övergrepp på barn och ledarna lär sig att vara uppmärksam på barn som far illa.

Information om försäkringar

Vi vill att du som medlem i Scouterna ska känna dig trygg och därför finns vår medlemsförsäkring. Försäkringen gäller så fort du deltar i någon verksamhet som anordnas av Scouterna och under resa till och från verksamheten. Försäkringen gäller för medlemmar men också för icke medlemmar under prova på-perioden. Mer information om scouternas försäkring finns att hitta på: http://www.scoutservice.se/utveckla-karen/administration/forsakringar