Gott Nytt År - igen

2021-02-09 gott nytt år feb 2021.jpg

”Gud för livet in på nya friska banor” Ps 14:7 (The Message)

Kyrkan är ju en speciell organisation (eller kanske organism). Nu är det tredje gången vi firar nyår på kort tid. Första Advent börjar kyrkoåret, 1 januari börjar kalenderåret och 21 februari har vi årsmöte i församlingen, men nya val och nytt avstamp in i framtiden.

Årsskiften innebär en tillbakablick. Tittar vi tillbaka på verksamhetsåret har det varit ett mycket speciellt år. Vi har ställt om och blivit TV-kyrka. Vi har producerat 443 videor, har 136 prenumeranter på vår Youtube-kanal, vi har haft 33 417 visningar, det har tittats på våra sändningar i 3700 timmar. Imponerande och roligt.

Men ändå är det inte TV-kyrka vi vill vara, även om visningar på nätet kommit för att stanna. Nej, vi längtar efter gemenskap. En längtan som vi delar med i stort sett hela Sveriges (och världens) befolkning. Vi får hålla i och hålla ut så länge det behövs. Men vi drömmer, längtar och visionerar om en tid efter pandemin. Kanske kan vi börja med friluftsmöten till sommaren. I höst kanske vi kan börja ses igen, vad gör vi då, hur delar vi gemenskapen med varandra och med människorna i bygden. Det blir en omstart för vårt arbete. I styrelse och verksamhetsråd försöker vi förstå Guds vilja och hur han vill vi ska vara församling i Ljurhalla. Vad ska vi göra av det vi gjort tidigare och vilka nya saker ska vi göra. Hur formar vi platser för gemenskap med Gud och varandra. Fundera gärna med oss och dela dina tankar med någon i församlingsledningen.

I början på vårt ”tredje nyår” får vi dock konstatera att pandemin behåller sitt grepp. Men vi ger inte upp utan de små hälsningarna och goda gärningarna blir än mer betydelsefulla. Vem vill du göra glad med en hälsning? Gör det till en daglig rutin, något lite extra för en medmänniska varje dag!

Pastor Tomas

Tomas Arvidson