Mission – förvandla världen!

Förvandla världen, stora ord. Men detta är vår mission – vårt uppdrag – som församling och som tydligt finns i vår vision: En församling för hela bygden där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. Ytterst tror vi att det är ett möte med Jesus som förvandlar och i spåren av det ett förvandlat liv. Ett liv där vi tillsammans söker alla människors bästa. Vi kan naturligtvis inte förvandla hela världen, men tillsammans med andra är vi med i ett fantastiskt arbete över hela världen, och vi får dra vårt strå till stacken.

Det är Jesusmötet som ytterst gör att vi engagerar oss i Hjulets arbete. Ett äkta möte med Jesus sänder oss ut att tjäna medmänniskor. En del av tjänandet är arbetet på Hjulet. Ett arbete som frigör pengar till människor i behov, i Indien, Tanzania, Bolivia, Ryssland och Sverige. Hjuletarbetet är dessutom gott både för miljö och vårgårdabor. 

Missionsuppdraget handlar om att se människor bli lärjungar. Vi får vara med och förvandla världen genom att människor i hela världen får möta Jesus. Ett möte som får människor att blomma ut i sina gåvor och hjälpa andra människor, som i sin tur hjälper andra…

Vi fokuserar på Mission på ett speciellt sätt i gudstjänsterna 6 och 13 februari, under temat ”Mission – förvandla världen”. Den 6 februari har vi besök av Cecilie BS Larsen som talar om och inspirerar oss till Mission i centralasien. Denna gudstjänst kommer inte webbsändas. För er som är medlemmar kommer vi att återkoppla till centralasien i församlingens årsmöte. Den 13 februari predikar Rickard Lundgren via video, ett budskap som var planerat till en missionsgudstjänst i december men som inte fick plats i den gudstjänsten och som i stället kommer i vår gudstjänst den 13 februari.

Mission – förvandla världen! Jesus sänder ut de första lärjungarna och talar om ge oss kraft och inspiration till uppdraget genom sin Ande. Han uttrycker det också när han får frågan vad som är viktigaste  »Du skall älska Herren, din Gud, med hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag: Du skall älska din nästa som dig själv. På dessa båda bud vilar hela lagen och profeterna.«

Rebecka Appelfeldt