Nårungakören på uppskattat besök i Cykelmuseet

Söndagen den 21 september meddverkade Nårungakören vid förmiddagsgudstjänsten i Equmeniakyrkan Ljurhalla med sång och musik. Efter gudstjänsten intogs det goda kyrkfikat i samspråk med övriga gudstjänstdeltagare.

Gösta Pettersson guidar

Gösta Pettersson guidar

Klockan halv två återsamlades körmedlemmarna, med respektive, vid restaurangen i Tångahallen för att äta en god lunch tillsammans. Medbjuden på lunch var också världsberömde Gösta "Fåglum" Pettersson med sin fru Gunnel. Efter lunchen visades en tjugo minuter lång film om bröderna Petterssons cykelkarriärer innan Cykelmuseet "Dessa fantastiska Fåglums!" slog upp portarna. Väl inne i museet berättade Gösta, med Hans-Lennart som påläst moderator, engagerat om hur allt tog sin början. Vi hade också möjlighet att ställa frågor och många tog chansen innan paret Pettersson tog oss med på en guidning genom museet. Där visades många bilder och urklipp från brödernas fantastiska karriärer. Många medaljer och pokaler tillsammans med tröjor från olika lopp visar tydligt på hur unika dessa bröder var och är. De fick bland annat Svenska Dagbladets guldmedalj 1967 som ett lag trots att medaljen dittills endast delats ut för enskilda bragder. Efter detta ändrades reglerna så även lag kunde få guldmedaljen. Gösta är ende nordbo som lyckats vinna Giro d'Italia. Detta och mycket mer fick vi berättat för oss innan förevisningen avslutades. Vi tackade Gösta och Gunnel för den trevliga guidningen med en spontan applåd.

Tåstorp Missionskyrka en solig dag

Tåstorp Missionskyrka en solig dag

Söndagen avslutades med körens medverkan vid Tåstorps Missionskyrkas höstgudstjänst. Vädret var inte det bästa men många hade ändå tagit sig till kyrkan för att lyssna på kören, fira höstens intåg och tacka Herren för sommaren rika skörd.