Aktion Julklappen

Equmeniakyrkan Ljurhalla har för andra året i rad deltagit i Aktion Julklappen som innebär att människor runt om i Sverige skickar julklappar till barn i östra Europa. Bakom kampanjen står Läkarmissionen, en hjälporganisation som arbetar för att förändra framtiden för utsatta människor. Julklapparna delas ut där de behövs som bäst, till barn på sjukhus, i skolor, på barnhem och till barn i fattiga familjer i Rumänien, Georgien, Ukraina och Moldavien. Sedan 1998 har nära 490 000 barn fått julklappar genom Aktion Julklappen. Syftet med kampanjen är att ge barn som inte har så mycket en gladare jul och att låta människor i Sverige få uppleva glädjen av att ge en gåva.

Inom Equmeniakyrkan Ljurhalla har man kunnat delta på två sätt, genom att skänka pengar som sedan använts till att köpa in julklappar eller genom att själv köpa och slå in julklappar. Varje paket har samma innehåll för att det ska bli rättvist för barnen, rit- och skrivmaterial, tandborste, tandkräm, tvål, reflex, tablettask och en personlig hälsning. Förra året skickades 130 paket från Equmeniakyrkan Ljurhalla och i år kommer minst lika många paket att skickas. Tack till alla som hjälpt till!