Brev från Anatoly 2014-12-31

Mellan dessa bilder finns det 7 år och ... och en hel berättelse!

Jag träffade Alexei Atlyauzov i Solotcha barnhem. Han var en mycket liten pojke för sin ålder och han uppfattades som en liten mus. Han var tyst och fåordig. Men han var en mycket flitig deltagare våra bibellektioner som vi har på fredagar i barnhemmet.

Efter barnhemstiden ville han bo i vårt Transithem. Han gjorde ett gott val. Här har han blommat upp som person. Alexei har blivit en glad, sportig, uppriktig och snäll ung man. Han blev kristen, tog emot Jesus, döptes och lovade att tjäna Honom. Han utbildades till svetsare, och han arbetar på ett företaget, där han möts med respekt. Han är förlovad med en flicka från en kristen familj. De planerar att fira sitt bröllop 2015.

Att bo i Transithemmet blev steg för steg ett pussel där detaljer om hans öde växte fram: hans föräldrar dog av alkohol och deras 3 söner växte upp föräldralösa genom förskola och lågstadium. Till en början bodde de på samma barnhem men sedan de blev de separerade till olika barnhem av okänd anledning.

I församlingen försöker vi hjälpa föräldralösa att hitta sina syskon och släktingar för att hjälpa dem att anpassa sig till ett liv som vuxna tillsammans med släktingar. Allt detta hjälper dem att ge en viss stabilitet och försäkran för framtiden. (Släkten och ursprunget är mycket viktigt i det ryska samhället och för att få ett stabilt liv.)

Vi letade efter Alexei´s äldre bror och upptäckte att han sitter i fängelse. Vi fann hans yngre broder, Maxim, på Elatma barnhem. Med stor spänning och bävan såg vi fram mot när Alexei skulle träffa Maxim eftersom han till och med inte kunde komma ihåg hur han såg ut. De blev ett glatt och rörande möte mellan bröderna. Pojkarna började etablera sitt förhållande med att ringa, träffas, att ha lite korrespondens.

Efter sin flytt från barnhemmet började lillebror Maxim på Ukholovo handelsskola. Lyckligtvis finns där en lokal liten kyrka och vi rekommenderade honom till att delta i denna kyrka och tillbringa sin sin lediga tid där. Med glädje går Maxim till denna kyrka.

På sitt första skollov kom Maxim till oss för att vara i vårt Transithem, och för att träffa Alexei i vår kyrka, "Grace".

Må Herren välsigna dessa pojkar och hjälpa dem i deras framtid!

När den första bilden togs täckte jag dem och 7 år senare var jag tvungen att stå på en stol för att göra samma bild.

Med böner,

Anatolij.

Ingela Oscarsson