Allt hopp är ute

Rubriken är ett citat från Lasse Svensson vid kyrkokonferensen i Vårgårda. Lasse citerade i sin tur en man ifrån en liten församling där medlemssiffrorna dalat under en längre tid. Vår kyrkoledare konstaterar, att det är som det är, att vi oftast i efterhand kommer på vad vi skulle ha svarat. Allt hopp är ute, precis så är det, det är när församlingslivet får konsekvenser utanför kyrkans väggar som hoppet finns.

Det känns bra att förutom i Ljurhalla också vara pastor i en kyrka utan väggar och byggnader, Sveriges mest hoppfulla församling (i alla fall i en mening) – BeachChurch. En församlingsplantering som Equmeniakyrkan i Ljurhalla beslutat att vara stödförsamling till. Nya kyrkor attraherar nya människor och ser en tillväxt av nya medlemmar. Equmeniakyrkan i Sverige tror därför på att starta 50 nya församlingar till 2025! I vår region har Richard Lundgren anställts för att jobba med detta. Och att stödja BeachChurch är vårt strå till stacken.

Equmeniakyrkan i Ljurhalla säger i sin vision att man vill vara en kyrka för hela bygden. Vi vill arbeta för att kärleken får genomsyra bygden. Vi tror att kärleken från Gud kan förvandla oss och få ringar ut över världen när den får genomsyra våra liv. I kyrkan hämtar vi kraften för att betjäna varandra och andra i vardagen. Vi är inte framme, men vi är sökare på väg. Välkommen in i vår gemenskap för att få kraft att gå ut. Franciscus bön är en bra förberedelse för varje dag!

Herre, gör mig till ett redskap för din frid. 

Där hatet härskar - låt mig sprida kärlek! 
Förlåtelse där orätt har begåtts, 
och enighet där splittring råder.

Där villfarelse finns - låt mig få bringa sanning. 
Tro där tvivlet härskar
och förtröstan där förtvivlan råder. 

Låt mig bringa ljus i mörkret
och glädje i bedrövelsen. 

Min Gud och Mästare
Lär mig sträva efter att trösta hellre än att bli tröstad, 
att förstå hellre än att bli förstådd, 
att älska hellre än att bli älskad. 

Ty det är genom att ge som vi får, 
det är genom att glömma oss själva som vi finner oss själva, 
det är genom att förlåta som vi själva får förlåtelse, 
och det är genom att dö som vi föds på nytt till evigt liv

Pastor Tomas