Om Gud finns..

om gud finns.jpg

”Om Gud finns vad skulle du fråga honom?”, kan vi läsa på en stor banderoll i Ljurhalla. En hel del av svaren på frågorna kring Gud finns nedtecknade i Bibeln.

Bibeln är en unik bok. Det finns ingen antik litteratur som är i närheten av den dokumentation som finns kring Nya Testamentet. Budskapet är omvälvande och livsförvandlande för en rad människor på bibelns blad. Vi tror att mötet med Jesus idag också är livsförvandlande, vi har upplevt det. Därför är vår vision att vara ”en kyrka för hela bygden där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen”. Ett steg i den riktningen är att studera Jesu liv, den här hösten gör vi det tillsammans med hela Equmeniakyrkan.

Vi i Ljurhalla vill vara med och låta Markus genomsyra vårt arbete under hösten. Tillsammans läser vi som vill ”Markus runt på 90 dagar”. En kort bibeltext med några kommentarer till varje dag. Finns i appen bibelstund eller på www.bibelstund.se. Den finns också i bokform i kyrkan. Vi startar läsningen den 4 september. De flesta predikningar under hösten kommer att följa bibelläsningen. Scouterna kommer att ha andakter ur Markus.

I Alphakursen, som banderollen ”om Gud finns...” är en inbjudan till, pratar vi om ämnen bibeln tar upp och samtalar utifrån detta. Alpha är en trevlig form att samtala om livsfrågorna, vi börjar med att äta tillsammans, sedan lyssnar vi till ett föredrag kring dagens tema. Därefter samtalar vi över en kopp kaffe om våra frågor och erfarenheter, kvällen avslutas med en meditationsandakt. ”Betagruppen” är en fortsättning på Alpha. I Beta kommer vi att samtala om olika bibeltexter utifrån Markus och börjar och slutar kvällen tillsammans med Alpha, med mat respektive andakt.

Välkommen med!

Pastor Tomas

Tomas Arvidson2017-08-26