Vinter

winter-landscape-2571788_1920.jpg

Nu när jag skriver detta så är vi i mitten av februari och det har blivit vinter med snö och även lite kyla emellanåt. Jag tycker att när det väl är vinter så vill jag gärna ha några decimeter snö och helst också några minusgrader. Jag tycker inte så mycket om blaskväder med regn och snö om vartannat. Men snön har ju också en del baksidor om man inte tycker om att skotta. Det har blivit en hel del skottande denna vinter och min rygg tycker väl inte att det är det bästa jobbet.

Jag har även haft möjlighet att åka en del skidor här hemma i Lida där jag bor. Några dagar har det varit ett fantastiskt väder med strålande solsken och någon minusgrad. Då kan i alla fall jag se Gud i allt detta fantastiska. Även om skapelsen gör sig mer påmind under våren så kan jag absolut se Guds närvaro även under vintern.

Tänk dig en liten snöflinga. Varje snöflinga är unik. Der finns ingen snöflinga som liknar någon annan. Det känns helt overkligt när man tittar ut över ett snölandskap och tänker på hur otroligt många det måste vara. Då tänker i alla fall jag på att det måste finnas en skapare bakom allt detta fantastiska.

Vackrare än en snökristall har du skapat mig, o Gud
Rikare än ett snöfall är din kärlek till mig, o Gud

Skönare än en stjärnklar natt är en dag med dig, o Gud
Störst av allt du gett mig är gåvan Jesus, Gud.    

Ja då tänker jag också på mig och dig. Jag tror att vi är skapade av Gud själv och till hans avbild. Precis som snöflingorna är unika så är vi också det. Ingen är den andra lik men alla behövs vi här nere på jorden. Jag tror att vi alla har fått en speciell uppgift av Gud och alla uppgifter och alla människor behövs för att skapelsen ska fungera. Vi har fått olika gåvor och Gud vill att vi ska använda dem för varandra. Jag tror givetvis att de gåvor Gud gett oss inte bara ska användas till inom kyrkans väggar utan också och framförallt där vi befinner oss mest om det är i hemmet, på arbetsplatsen, i skolan  eller var det kan vara. Du har fått gåvor, talanger och håll inte inne med dem utan använd dem för du är unik, ingen annan är som du, du är värdefull.

Jag är fin för du har skapat mig. Jag är dyrbar för du älskar mig.
Skön är jag i dina ögon, en ädelsten i din hand.

Därför kan det kvitta om någon säger att jag är värdelös och dum.
I mitt hjärta viskar du sanningen: att jag är mer värd än guld.

Jag är din ögonsten, din hemliga skatt. Du är glad att jag finns till.
Jag vill tacka dig så länge jag lever och aldrig glömma vem jag är.

Håkan Oscarsson

Tomas Arvidson