Ljurhalla blir ”Julhalla”!

JuliLjurhalla-print1.jpg

Julen är på gång och de flesta av oss börjar pynta. Vi plockar fram våra ljus och adventsstjärnor ifrån förråden och lyser upp decembermörkret. Plötsligt finns ljusen där och mörkret känns inte så tungt längre. Stjärnorna i fönstren påminner oss om julens budskap. Om kärlek, glädje och julefrid. I ”Julhalla” är det precis det vi söker och vi tror att vi hittat källan, med vägledning av budskapet herdarna fick en gång av änglarna.

”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Vi förbereder sånger och budskap om frälsaren som fötts. Om en Gud som blivit människa och delat våra villkor. Där Jesus själv säger: Känn ingen oro! Där han utmanar oss att förändra världen genom kärleken. Där han talar om att uppleva fullkomlig glädje och en inre frid som inte är av den världen. Där vi här och nu kan få en försmak av det goda som vi en gång ska få möta i dess fullkomning.

“Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Du låter jublet stiga, du gör glädjen stor. De gläds inför dig som man gläds vid skörden, som man jublar när bytet fördelas. Oket som tyngde dem, stången på deras axlar, förtryckarens piska bryter du sönder, som den dag då Midjan besegrades. Stöveln som bars i striden och manteln som fläckats av blod, allt detta skall brännas, förtäras av eld. Ty ett barn har fötts,
en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste. Väldet skall bli stort, fredens välsignelser utan gräns för Davids tron och hans rike.”

Välkomna att fira Advent och Jul med oss i Julhalla!
Från oss alla till er alla en riktigt god och fridfull helg!

Tomas Arvidson, pastor

Rebecka Appelfeldt