Blomma ut!

love-3388622_1920.jpg

I Equmeniakyrkan i Ljurhalla har vi precis haft årsmöte. Vi jobbar vidare med temat Vardagstro under det kommande året och vår vision:  ”En kyrka för hela bygden, där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen”.

Vardagstron och förvandlingen tillsammans med Jesus handlar om att bli det du är. Inte att bli en kopia av någon annan. Inte sönderstressad av krav från omgivningen eller att leva ensam utan någon att dela livets glädje och sorg med. En sund vardagstro gör att du får blomma ut som den du är. Får göra det du har gåvor för i tjänst för dina medmänniskor. Att alltid tillsammans med andra sporra varandra till kärlek och goda gärningar. Att hela tiden stå upp för det goda och övervinna det onda genom att göra det goda.

Vardagstron handlar om att upptäcka källan till livet hos Gud själv. Jesus vill förvandla oss, inte med bud och regler och måsten, utan inifrån. Han vill fylla oss med en självutgivande kärlek, en frid som är långt mer än vad ”världen” kan ge, en fullkomlig glädje som bär både i glada och sorgliga dagar.

Gud vill komma till oss olika sätt. Dels vill han bo i vårt inre. Han vill finnas där som vår Hjälpare och ge oss tröst och uppmuntra oss att bruka våra gåvor i kärlekens tjänst. Han vill ge en övernaturlig dimension, som egentligen är naturlig, till vårt liv. Där han med varsam hand vill leda oss genom livet.

Dels har han skapat oss till gemenskap. Gud använder oftast andra människor för att förmedla sin kärlek. Han ger oss bilden av kroppen, där vi är olika delar och han är huvudet. Huvudet ger impulser till varje kroppsdel, men det är tillsammans vi kan fungera som vi ska. En kroppsdel som inte är i närkontakt med den övriga kroppen fungerar inte. Den kroppsdelen är obrukbar och kroppen blir handikappad.

Equmeniakyrkan i Ljurhalla har mängder av smågrupper, där vi vill fungera som en kropp. Vi har en längtan efter att varje grupp ska bli livsnära. En plats där vi kan praktisera vår vardagstro. Där vi kan dela svårigheter och glädjeämen med varandra och tillsammans be om kraft i livet. Vi vill också skapa nya smågrupper som öppnar upp för bygdens folk att dela gemenskapen med människor och Gud. Vi har speciella grupper där man får upptäcka gemenskapen och tron utan några krav på bekännelse eller förkunskap. Vi kallar det alphagrupper och en ny omgång startar till hösten.

Gudstjänsten är också viktig, här får vi tacka Gud tillsammans för livet och allt i det. Vi får tillsammans reflektera och funderar över hur kärleken ska levas ut och praktiseras i vardagen. I Söndagens gudstjänst möts alla åldrar för att tillsammans och var för sig möta Gud och varandra.

Välkommen med att blomma ut i gemenskap med Gud och oss i Ljurhalla!

Pastor Tomas