Hösten är här!

hands-1926414_1920.jpg

Hösten har gjort sitt intåg ordentligt med första frostnätterna. Mina tomatplantor slokar och huset är fullt med gröna tomater. Mörkret gör sitt återtåg och dagarna blir kortare. Och gamla sanningar blir nya igen: Förbanna mörkret hjälper inte mycket, däremot att tända ljus. ”Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna…”

Värme, hopp och ljus behöver vi mer än någonsin i denna tid där mörkret breder ut sig på många områden. Vi hör om våld och dödskjutningar och ”pesten” som inte släpper sitt grepp om världen. Presidentval där förolämpningar är vardagsmat och andra presidentval där det ryktas valfusk och motståndarna förföljs. Vi lever i en värld där egoismen och jakten på pengar är drivkraften för många, och ibland till varje pris. Men Jesus finns hos oss och säger ”tappa inte besinningen”. Och han uppmanar oss inte bara att tända ljus utan att vara ljus. Ljus som skingrar mörkret och som får oss att bli en kyrka för hela bygden där mötet med Jesus Kristus får förvandla mig, dig och världen.

”Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset. På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er fader i himlen”

Matt 5:14-16

Tillsammans skingrar vi mörkret, lys klart!

Pastor Tomas

Tomas Arvidson