Skördetid!

tomat.jpg

Nu är det skördetid. Som nybörjar-hobby-odlare är det första gången jag sparade tomatfrön förra året. I våras var fönstren fulla av tomatplantor och de hamnade så småningom ute. Nu kan jag efter idogt vattnande äta färska tomater varje dag. Naturen är fantastisk det är verkligen en multiplikationseffekt inlagd i varje liten tomat. Och det är ju inte bara tomaterna som är sinnrikt ordnande, hela naturen hålls ihop genom ett helt förunderligt samspel. En del tror att livet på jorden kommit fram slumpmässigt. Min tro är svag där, jag tror att det omöjligtvis kan ha kommit till av en slump, utan att det måste finnas någon intelligent designer där bakom.

Som krona på skapelseverket finns vi människor. Det finns en tanke att vi också ska bära frukt. Jag tror att skaparen blivit människa i Jesus. Hos honom kan vi hämta exempel på en fruktbärande livsstil och hans undervisning ger oss vägledning. Han säger om våra liv att vi ska gå ut och bära frukt, frukt som består. Han talar om det vi ska föra vidare, kärlek, glädje och frid/fred. Vår uppgift är att vara kärleksfulla glädjespridare och fridstiftare. När människor är mottagliga blir de i sin tur glada och sprider kärleken vidare. Så låt oss vara uppfinningsrika i att visa kärlek mot varandra, låt inte pandemin få släcka kärleken, utan att vi hittar nya vägar för kärleken och omsorgen.

Så vill vi jobba i Ljurhalla, hoppas du vill vara med och sprida kärleken med oss. Gud har lovat att gå med oss och hjälpa oss. Hos Gud får du kraften till ett fruktbärande liv.

Herren välsigne dig och bevare dig.
Herren gläder sig över dig och strålar med hela ansiktet
när han fyller dig med sitt goda, så du kan blomstra och bära frukt.
Herren vänder sitt ansikte till dig och ser dig djupt in i ögonen
och säger ”jag älskar dig”, och fyller dig med sin glädje och frid

Pastor Tomas

Tomas Arvidson