Ställa om och ställa in

Omställning! Hela nästa nummer av inblick som kommer i brevlådorna i Ljurhalla under juni månad kommer att handla om omställning ur olika synvinklar. Här får ni en liten försmak på ämnet. I Equmeniakyrkan i Ljurhalla har vi jobbat intensivt med omställningsarbete, vilken syns tydligt på vår hemsida - ljurhalla.se. Vi har blivit med youtube-kanal och har webbsändningar dagligen från kyrkan.

tekniker.jpeg

Omställning hade inte varit möjlig utan våra tekniker som är värda en stor eloge. Att ha hand om ljud och bild i kyrkan kan ibland vara en väldigt otacksam uppgift. När allt fungerar säger ingen något men så fort det blir något fel så vänds blickarna mot teknikerna. Det är därför roligt med alla glada och positiva tillrop kring våra sändningar och vårt omställningsarbete. Fortsätt att uppmuntra det är viktigt. Ibland tycker vi att vi måste tala om när det blir fel.  Det var bra men… Alla tekniker är väl medvetna om att det blir fel ibland (det blir det till och med i SVT), och behöver oftast inte upplysas om det. Att ställa om i tänkanden och bara ge uppmuntran är bra, det gör arbetet roligt och våra tekniker blir långvariga i sina uppgifter. Detta gäller inte bara till ljud- och bildtekniker utan till var och en av oss. Vi behöver uppmuntra varandra i de uppgifter vi har. Behöver vi berätta att något är fel så gör det varsamt och omgärdat med positiva ord om det som är bra.

Inställning! Att ställa in känns tråkigt. Men att ställa in behöver inte alltid vara negativt, det beror på hur vi använder orden. Att ställa in en radiokanal är till exempel mycket positivt. När vi lyckas pejla in rätt våglängd blir vi av med bruset och kan höra ljudet klart och tydligt. Själva livet kan också behövas ställas in på rätt kanal. Det är en annorlunda situation för oss nu i dessa coronatider. Men nu finns möjlighet att i stillhet söka kalibrera livet. Kanske behöver du en omställning i ditt liv och söka ställa in ditt liv på rätt våglängd för att möta Gud. Han finns alltid nära dig och vill möta dig med sin förvandlande kraft, så du kan blomma ut som människa.

”Bli inte så välanpassade till samhället ni lever i att ni passar in utan att tänka. Ha i stället Gud i tankarna. Då kommer ni att förändras inifrån. Ge akt på vad han vill och var snabba med gensvar. Tvärtemot andan i samhället ni lever i, som skulle dra er ner till sin egen omogna nivå, lockar Gud fram det bästa hos er och låter er mogna som människor” Rom 12:2 (The Message)

Pastor Tomas

Tomas Arvidson