Livsförvandlande möten

Vi har alla varit med om livsförvandlande möten. Människor som vi mött har förändrat och påverkat våra liv. Det kan ha varit både negativa och positiva träffar. Här vill jag fokusera på de positiva möten som skapar positiv energi och som gör oss gott. Jag blundar dock inte för möten som gett motsatsen. Det är oerhört viktigt att vi bearbetar det som skadat oss så att inte bitterheten får komma in och skada oss än mer. Det finns även positiva möten som kan hjälpa oss att förbinda och hjälpa till med läkningsprocessen för de möten som skadat oss.

Men tillbaka till de positiva mötena, som kan vara på många olika plan. Visst är det härligt att efter pandemins fångläger äntligen få frihet att möta människor igen.
Att bara dela det där vardagliga.
Att få berätta för någon och att lyssna till någon.
Att skratta och gråta tillsammans med andra.

Bara ett leende eller en tacksam vinkning gör skillnad. Ibland är möten speciella. Möten som gör vår dag. Det kan vara härliga möten, men också  små saker, som ett ord av uppmuntran eller en liten gåva i rätt tid. Uppmuntran är alltid bra. Uppmuntran kan vi inte få för mycket av. 

Andra möten kan förändra oss på djupet och långsiktigt. Livskamrater, föräldrar, syskon, arbetskamrater, vänner - alla påverkar oss och förändrar oss. Ju djupare relation desto större påverkan. Men det är inte med automatik att en långvarig relation innebär djup och engagemang för varandra och att det gott från livsförvandlande möten till slentrian. Det kan också vara så att de nära relationerna har försvunnit av olika anledningar och att den ofrivilliga ensamheten präglar våra liv. Oavsett vilket så behöver vi möta varandra, hjälpa varandra att sitta ner och samtala om det som är viktigt på riktigt. I Ljurhalla vill skapa sådana mötesplatser, där vi ser varandra och kan lyssna till varandra – livsförvandlande möten.

Många människor vittnar om att mötet med Gud har förvandlat dem. Bibeln är full av sådana berättelser. Så är även vår församling. Vår dröm och vision är att vi får vara en kyrka där mötet med Jesus får förvandla. Både mig, dig och att världen blir en bättre plats att leva på. Det hör ihop – att lyssna på varandra och be för varandra, att både möta vandra och möta Gud - det är en livsförvandlande ”kombo”.

Så uppmanar oss också bibeln:

Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar, och låt oss inte försumma våra sammankomster, som några brukar göra, utan uppmuntra varandra

Eller i en annan översättning

Hitta på allting ni kan för att få varandra att älska och hjälpa varandra ännu mer; dra er inte för att be och tillbe Gud tillsammans – som somliga gör - utan sporra varandra…”

/Pastor Tomas

PS Under hösten 2021 kommer just ”Livsförvandlande möten” vara ett övergripande tema för våra gudstjänster DS

aaron-blanco-tejedor-aocUkMcxeqI-unsplash.jpg
Tomas Arvidson