On Fire 2018

Bättre sent än aldrig...

16-21 juni åkte Ljurhallas scouter iväg på läget på Hällnäs udde, Långared.

Vi hade ett läger fyllt med aktiviteter, lägerbål, restaurangbesök och andakter. Trots regn och vind hade vi ett trevligt läger.

Från Ljurhalla åkte ca 35 scouter och ledare. Allt som allt på lägret var det ca 1300 scouter.

Equmeniadagen 2018

Nu i söndags, 6 maj, gick den årliga Equmeniadagen av stapeln vid kyrkan. Det samlades många personer som köpte lotter, fikade, sprang lopp på 5 km eller 1 km och tittade på underhållning.

Scouterna hade sin märkesutdelning och sjöng en sång. Jennyz medverkade med sång och ett band med bygdens yngre musikförmågor framförde två rocklåtar.

Det blev en mycket härlig dag med sol och trevligt umgänge!

Gudstjänst med God moves, Jennyz och Emil Thelin

Söndag 15 april hade vi familjegudstjänst! Ungdomskören Jennyz medverkade med sång och God moves var med och dansade. En utgångskollekt samlades in till God moves.

Under gudstjänsten var det barnvälsignelse.

Vi hade också besök av Emil Thelin som sökt tjänst som ungdomspastor hos oss. Han intervjuades av Lina Marinder samt predikade.

Gudstjänsten avslutades vid fikaborden.

Särnagudstjänst

18 februari hade vi en Särnagudstjänst i kyrkan. Gudstjänsten bjöd på sång från Särnabandet Commission. Det var även medverkan från några tonåringar. Vår ungdomsledare predikade och mötet hölls ihop av ledaren Anna. Mycket trevligt!

Julstugan 2017

2 december var det åter dags för årets Julstuga, som numer har blivit en årlig tradition i bygden. Nårunga sporthall fylldes av människor som hade möjlighet att vinna fina priser, njuta av gott fika och lyssna till när kören Jennyz sjöng in julen. 

Jag vill rikta ett stort tack till alla som på något sätt har hjälpt till eller bidragit med något, både litet och stort, före, under tiden och efter! Julstugan är ett samarbete mellan Equmenia Ljurhalla, Sävens BK och Skogsbygdens IF och det känns värdefullt att få anordna det här evenemanget tillsammans. /Lina Marinder.

Aktion julklappen

Söndagen den 2017-11-12 slog vi in julklappar efter Gudstjänsten. Dessa klappar ska nu med läkarmissionens hjälp skickas vidare till länder i östra Europa. 

I år fick vi ihop 69 paket och vi är glada och tacksamma för all hjälp. 

Scout hajk!

Nu i helgen, 11-12 november hade scout sin årliga hajk. Vi var på Lillegårdens marker där vi åt mat, gick spårning, hade andakt och sov. Vi hade härligt väder och glada scouter!

På morgonen serverades vi frukost och gick sedan till kyrkan för scoutgudstjänst. Under gudstjänsten invigdes scouterna i Vargen. Vi hade också nöje att inviga Tova Enäng som ledarscout. Linnea Forsberg, Evelina Andersson och Emma Stålberg stod för sången.

Vi vill tacka alla som hjälpt till på olika sätt under helgen!

Kämpalek - Kraftkampen

Scouterna åkte på årets kämpalek 30 september. Denna gång gick den till Trollhättan och hette "Kraftkampen". Vi tog oss dit med buss för att sedan gå runt på olika kontroller belägna runt Göta kanal och Slussområdet. Vi hade en mycket trevlig dag där vår patrull Räven kom på en fjärdeplats i Upptäckarklassen!