Bröllop

Våra kära vänner i Kristus!

Jag vill dela med mig av vår glädje! Vi har fått glädjen att vara med på ett bröllop. Det var två av våra utexaminerade elever från vårt Transition Home, Alexei Atlyauzov och Nastya Besckova, som bestämde sig för att bilda en kristen familj.

Jag träffade Alexei Atlyauzov på ett barnhem i Solotcha när han var en liten pojke. Min fru Tatjana och jag tog hand om den här lilla tysta och blyga pojken på helger och han fick vara i vårt hem på sin semester. Alexei var som liten pojke, mycket glad över att få vara hemma hos oss och att få delta i vår kyrka.

Efter sin examen från barnhemmet ville han bo i vårt Transition Home. Under tiden han bodde där lärde han sig att älska Herren och fick ta emot Jesus, för att sedan bli döpt.

Nastya har en speciell historia. Hon bodde inte på något barnhem utan med sina föräldrar. Hennes mamma var en kristen men hennes pappa kände inte Gud. Hennes mamma visste om vårt Transition Home. Familjen upplevde sorg när hennes mamma blev sjuk i cancer. Mamman tog då sin dotter till vårt Transition Home omedelbart. Hon bad oss att ta hand om henne, som ett framtida föräldralöst barn.

Nastya kunde först inte se mammans lidande men hon kunde lära känna Herren och accepterar honom. Prisa Gud! Det hände. Nu är hennes mamma i himlen och Nastya är en kristen.
Prisa Gud! Nu har dessa två ungdomar, som har fått vara med om svåra öden tidigare i livet, förenats i den kristna familjen. Vi ber för dem och önskar denna familj välsignelse och lycka.

Anatoli

Ingela Oscarsson