Brev från Anatoly 2016-06-23

Viktors barndom var mycket hård, med 3 syskon: två yngre bröder och en äldre bror men alla förnekades av sina föräldrar. Deras föräldrar ersatte glädje, omsorg, kärlek till sina söner med vänskap till alkohol och gemenskap med andra ”vänner” - alkoholister. Viktors yngre bror, Sergei berättade att de aldrig ätit frukost, lunch och middag som en vanlig familj. De fick lära sig mycket väl att leta på egen hand efter mat. På morgnarna gick de och letade efter mat i sopcontainrar eller var tvungna att tigga från sina grannar. En gång hade deras föräldrar en högljudd fest med mycket alkohol. På kvällen när pojkarna kom hem var deras sängar upptagna av kvinnor och män. Dag efter dag fortsatte det på det viset tills myndigheterna grep in och syskonen fördes till barnhemmet.

I Solotcha barnhem träffade jag Viktor Jarkov som en liten pojke för omkring 23 år sedan. Han var en energisk, smart, snäll och rolig pojke. Med glädje deltog han alla våra Bibellektioner under våra besök till barnhemmet. Han kom också till vår kyrka på helger och ferier. Med stor glädje han försökte ta del i församlingen där han kunde se exempel på kristet liv och kärlek till Herren. Han accepterade Jesus när han var 14 år gammal och sedan döptes han.

Vår Transithem var hans andra hem (men kan vara det första verkliga). Vi såg Viktor bli vuxen, fick en hel del livserfarenhet, studerade vid universitetet, predikade Jesus i olika barnhem, och att arbeta som lärare i skolan. Genom allt har Herren varit med honom.

Nu är han i en ny fas i sitt liv: Herren förde samman honom med en kristen flicka Lilya Kruglikova från Nijni Novgorod. Det var Herrens vilja att de ska vara tillsammans.

Vår kyrka "Grace" är tacksam till Herren för hans svar på vår speciella bön för de föräldralösa: "Herre! Välsigna våra barn-föräldralösa som aldrig upplevt och känt någon glädje i en familj och hjälp dem att skapa sina välsignade familjer.” Vi blev bönhörda om Viktor Jarkov!

Prisa Herren att Victors öde har åstadkommit en annan välsignelse, en tur från ensamhet till skapandet av familj. Victor och Lilja gifte sig förra helgen i kyrkan i Nijniy Novgorod där familjen Jarkovs kommer att leva nu.

Från Ryazan kom en delegation av unga människor för att besöka deras bröllopsdag. De kom för att prisa Herren, att be och välsigna Victor och Lilja och önska dem lycka och kärlek vid deras bröllopsceremoni.

Jag är tacksam mot Herren för Hans ger oss sådana välsignade frukter i vårt arbete med föräldralösa. Må Herren följa med denna nya familj i glädje och sorg, i nöd och välstånd, i sjukdom och hälsa. Våra gratulationer och välsignelser till dig, vår kära Victor och Lilja!

Kära vänner, tack vare er för era böner och stöd för vår Transithem och arbetet bland föräldralösa. Vi ber er att fortsätta och stötta oss.

Med böner,
Anatolij

Joel Oscarsson