Scoutinvigning och startskott för equmenia Ljurhalla

I söndags firades gudstjänst i Ljurhalla Missionskyrka där Ljurhalla SMU och Ljurhalla SMU-scout officiellt blev en del av equmenia och equmeniascout.

För en tid sedan bytte SMU-riks namn till equmenia. Equmenia är samlingsnamnet på allt det lokala barn- och ungdomsarbetet inom Equmeniakyrkan (tidigare Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan). Det innebär runt 450 föreningar och över 30 000 medlemmar över hela Sverige.

Under stort pompa och ståt med trumpetfanfar, lila ballonger, serpentiner och konfetti klippte ordförande för equmenia Ljurhalla, Jakob Björkqvist, ett lila band och förklarade därmed övergången för genomförd. Lila är den genomgående färgen som gäller för equmenia, lila som betyder sanning.

Numera gäller också för scouterna ett nytt förbundsmärke och en ny scarf, allt i lila, vilket alla scouter fick under gudstjänsten. Förutom denna cermoni invigdes även flera nya scouter i patrullen Flugorna samt två nya ledarscouter, David Johansson och Anna Jonsson.

Kyrkan var denna dag välfylld och de samlade fick även lyssna till Evelina Karlsson och Erika Alsén som sjöng och spelade samt pastor Krister Johansson som predikade.

Gudstjänsten avslutades med tårtbuffe och även här var det genomgående temat lila. I allt från dukning till blommor och marsipanen på ett flertal tårtor återkom den lila färgen.